Φόρμα αναζήτησης

(+30) 223 102 8725 | info@gefyra.com.gr

Ανακοίνωση της δράσης «σπουδάΖΩ» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Εικόνα siteadmin

Γραφείο Περιφερειάρχη

Λαμία, Απριλίου 2019

Την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές- σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης "Γέφυρα".

Η δράση «σπουδάΖΩ» απευθύνεται σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές - σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, επιτυχόντες Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους διακοσίων ευρώ (200€) εφάπαξ, για την προμήθεια διατακτικών σίτισης και διαβιούν  με ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι η παροχή του συγκεκριμένου βοηθήματος αποτελεί μία από τις δράσεις της Δομής ΓΕΦΥΡΑ και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Η Δομή ΓΕΦΥΡΑ παραμένει ο συνδετικός κρίκος για όλη την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας και για κάθε οικογένεια που χρειάζεται τη στήριξή μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο σκοπός είναι να στηρίξουμε τους νέους φοιτητές της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι παρόλο που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν οικονομικά και στερούνται βασικών αγαθών, εκείνοι δεν εγκαταλείπουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Η οικονομική στήριξη, την οποία παρέχουμε με τη δράση «σπουδάΖΩ» δύναται να καλύψει μέρος των αναγκαίων εξόδων του πρωτοετή φοιτητή και να τον βοηθήσει στην ομαλή κοινωνικοοικονομική ένταξή του στο νέο φοιτητικό περιβάλλον. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά και την άψογη συνεργασία».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr αλλά καινα απευθύνονται  στα παρακάτω γραφεία:

Α/Α

ΓΡΑΦΕΙΑ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ